Leg, Liv og Læring

Badminton giver livskvalitet og selvtillid

Af: Grethe Schøler Pedersen, Idrætskonsulent i DHIF Team Nord.
             

Fjerboldene suser omkring ørerne, ketcheren slår gennem luften, Maja fløjter og råber ”Skift bane nu”. 

Unge mennesker fra Rosenvængets skole havde deres første badmintontræning i Viborg Badmintonklub onsdag eftermiddag.

Sammen med 3 pædagoger og et trænerteam skal holdet hver onsdag eftermiddag indføres i badmintonspillets forunderlige verden.

Holdet er blevet etableret som en del af Projekt Skolesport Leg, Liv & Læring.

Projekt Skolesport Leg, Liv og Læring, der er et samarbejde mellem TrygFonden, Dansk Skoleidræt og Dansk Handicap Idrætsā€Forbund, er med til at give børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder bedre muligheder for at dyrke idræt bl.a. ved at etablere samarbejder mellem specialskole/SFO og lokale idrætsforeninger. 

Børn og unge der går på specialskole/SFO dyrker ofte ikke idræt på lige vilkår med almindelige børn, derfor har de brug for særlige tilbud. 

Og netop et sådan særligt tilbud er, hvad Viborg Badminton Klub har stablet på benene. Målet er, at holdet skal blive en integreret del af Viborg Badminton klubs ungdomsafdeling. Klubben har fra begyndelsen udvist stor interesse for at indgå i samarbejdet om at etablere et særligt hold for de unge mennesker fra Rosenvængets skole.

En netop offentliggjort evalueringsrapport peger på, at det at gå til idræt i en idrætsforening giver børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder en bedre form, de får større kropsbevidsthed og bedre motorik, de får selvværd, styrker deres sociale kompetencer og får noget at tale med forældre og søskende om – ja – de opnår øget livskvalitet. 

Rent økonomisk har Viborg Cykelklub støttet holdet ved at donere penge, de har tjent som hjælpere ved City Marathon. En stor gestus, der er med til, at et sådan nyt idrætstilbud ser dagens lys i Viborg


Viborg Badminton Klub | Overdamsvej 4 , 8800 Viborg | 21544998 | vbk@pc.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk